PRODUKTTEST

Calle fra Jaktia Pro Team tester Turner Richards dummyskyder

ProdukttestHund

Calle Larsson fra Jaktias Pro Team har testet Turner Richards dummyskyder for at se hvad den kan.

Turner Richards dummyskyder

Når man er kommet et stykke ind i apporteringstræningen, kan det være en god idé at lægge momenter ind hvor man bruger en dummyskyder. Jeg har gennem en periode testet en dummyskyder fra Turner Richards og evalueret dens egenskaber. Jeg har flere forskellige dummyskydere af forskelligt fabrikat, hvilket gjorde testen meget interessant. Man anvender dummyskydere for at træne hunden på en realistisk og kontrolleret måde, i situationer der minder om jagt eller prøver.

Det første man mødes af når man åbner pakken er at det er vældig gedigent grej. Dummyskyderen er håndholdt og det regulære greb er en klar fordel med tanke på at der kan være en ubehagelig rekyl i dummyskydere. Selve stammen i dummyskyderen er i metal, mens håndtaget er af gummi. Den er trykprøvet og patronerne der anvendes er 22LR med løst krudt.

Turner Richards Dummyskyder

Dummyskyderen leveres med tilhørende 500 grams canvasdummy i forskellige farver. Dummyen er stor og cylinderformet og passer godt til lidt lettere apporteringer, hvor man gerne vil have en tydelig markering af nedfaldsstedet. Selvfølgelig kan apporteringerne også gøres sværere med den medfølgende dummy.

Gennem testperioden, som har stået på i et par måneder, har dummyskyderen vist hvad den dur til. Den er blevet brugt så godt som hver dag, og har affyret en anseelig mængde skud. Man kan konstatere at den er utrolig nem at bruge - uden en masse overflødige detaljer – og fungerer i al slags vejr. Den skyder dummyen ud på varierende afstand afhængig af hvilke patroner man anvender, men op mod 100 meter var ingen umulighed med den medfølgende dummy og lidt hårdt ladet ammunition.

Jeg testede også andre typer dummyer, af den slags som vi bruger til vores elitehunde. De er betydeligt mindre end den medfølgende dummy og ægformede. De er kendte for at flyve utroligt langt og udfordre hundene. Og de fløj langt! Jeg testede dem for at have et mål for hvad dummyskyderen kunne præstere.

Et kendt problem med dummyskydere er at det kan være svært at få de tomme hylstre ud efter man har skudt. De har tendens til at kile sig fast, og i visse tilfælde har man behov for en lille tang eller lignende til at få dem ud. Jeg oplever dog ingen problemer med dette på Turner Richards dummyskyderen, der har en patronudtrækker der hjælper til med at trække det tomme hylster ud. Det er et stort plus!

Sammenfatningsvis kan jeg konstatere at det er en enkel konstruktion, som fungerer på alle måder. Om du har haft en dummyskyder før eller er på udkig efter den første, så er dette en god model, som tåler at blive brugt flittigt. Den har et skønt greb, hvilket gør den god at skyde med, uden dog at være optimal i rekylhenseende. Også dummyen, som følger med, er i høj kvalitet, hvilket sammen med dummyskyderen gør det til en god og alsidig pakke.

Ud og hyg jer med træningen!

Med venlig hilsen

Carl Larsson, Jaktia Pro Team