PRODUKTTEST

Haris tester Therm-IC varmestrømper

ProdukttestJagtFiskeri

Haris Beganovic er medlem i Jaktia Pro Team – Fiske. I vinters har Haris testet elektroniske varmestrømper fra Therm-IC når han har været på isfiskeri eller i sneen i skoven. Læs med og se hvad han synes. Følg også Haris og de andre Jaktia Pro Team medlemmer her på jaktia.dk, på Jaktias Instagram, Jaktias Facebook og Jaktias YouTubekanal.

De seneste år er der kommet mange nye elektroniske varmeprodukter på markedet. Denne vinter har jeg flittigt anvendt et par varmestrømper från Therm-IC, hvilket ærlig talt har været årets bedste køb.

Da jeg ofte er kold og fryser fødderne bruger jeg varme Muckboots og gode strømper, men det er ikke altid det slår til. Når kroppen begynder at lukke ned for blodtilførslen til fødderne for at spare på varmen til de vigtigere organer, så begynder man at fryse. Begynder man først at fryse, så bliver jagten, fisketuren eller skituren ikke god. Men med varmestrømperne behøver jeg aldrig mere at fryse om fødderne.

Markedet for varmeprodukter har ændret sig meget. Tidligere var det vamesåler der var det mest populære, men nu er der sket et skift, så det er strømperne der har overtaget markedets førerposition. Og med god ret.

Jeg har brugt strømperne hele efteråret og vinteren 18/19 – på stort set alle jagt- og fisketure, hvor temperaturen har været mellem +10 og -20. På fisketure og de tidlige efterårsjagter, har jeg brugt strømperne i mine Lowa Z11 Jaktia Edition støvler, og da det blev koldere skiftede jeg over til mine Muckboots.

Strømperne er blevet brugt flittigt til både jagt, fiskeri, skiløb, skøjteløb og ridning.

Uanset om man er i bevægelse eller sidder stille, så fungerer strømperne udmærket. Det er virkeligt skønt med varme fødder, når man står stille på post eller sidder stille ude på isen. Jeg har heller ikke kunnet have strømperne i fred for min samlever, der har brugt dem til både langrend og alpinski.

Therm-IC strømperne er meget gennemtænkte og simpelt fremstillet. En Schweizisk virksomhed der hedder X-SOCK, og som har udviklet strømper i 20 år, og Therm-IC fra Frankrig, der har udviklet varmeteknologi siden 1975 har produceret strømperne. Pasformen er rigtig god og passer både damer og herrer. Strømpen sidder forholdsvis stramt omkring foden, hvilket gør at man virkelig mærker varmen. Varmetråden er indsyet på bagsiden af læggen, ned under foden og tættest frem mod tæerne. Det er næsten logisk, da det er tæerne man oftest fryser mest. Batterierne sidder højt oppe på ydersiden af læggen og knappes nemt fast i strømperne. Batterierne er kompakte og sidder altid ovenfor støvleskaftet. De er dermed aldrig i vejen og klemmer ikke når man bevæger sig naturligt gennem terrænet.

Batterierne har tre forskellige varmeniveauer, som har forskelligt forbrug. Alle opfatter varmeniveauerne forskelligt. Det første er lige under almindelig kropstemperatur, det andet på niveau med kropstemperatur og det sidste et niveau over. Batteritiden på laveste niveau er 6-8 timer, men ofte længere. Opladningen tager et par timer, og begge batterier oplades samtidigt. På hvert batteri er en tænd/sluk-knap, som også bruges til at justere varmeniveauet. Selvom man har tykke bukser på uden på strømperne, kan knappen betjenes gennem bukserne, så man ikke behøver at åbne bukserne for at justere varmen.

Jeg er fortaler for at man bør være tør, varm og have god bevægelighed når man laver forskellige friluftsaktiviteter, og jeg tror de fleste giver mig ret i dette. Derfor er jeg også fortaler for disse strømper – specielt for dig med kolde tæer.

Man kan anvende strømperne i al slags vejr. Er det koldt, slår man varmen til, og er det varmt kan man blot lade være med at tænde for varmen, og så er strømperne bare almindelige strømper – win/win! Jeg er også vild med pasformen på strømperne, som føles vældigt sporty og luftige. Selvom du bliver svedig og fugtig, bliver strømperne ikke våde og kolde.

Det er virkelig smart at batterierne aldrig kommer i vejen. Jeg har tidligere haft varmesåler, men der er batterierne altid i vejen, og de skal flyttes rundt mellem de forskellige støvler, hvilket kan være lidt besværligt. Batteritiden er overraskende lang, hvilket jeg virkelig sætter pris på. Eftersom jeg kun anvender strømperne i den kolde årstid, hvor dagene også er korte, så er det, som oftest, rigeligt at batterierne holder 6-8 timer. Er man hjemmefra, hvor man ikke har mulighed for at genoplade batterierne, kan der købes et ekstra par i reserve. Ligeledes kan der købes nye strømper separat, hvis der skulle gå hul i dem. Det er også muligt at oplade batterierne i bilen.

Jeg benytter oftest mine Lowa Z-11 når jeg er i skoven eller på fisketur. Det er min yndlingsstøvle, og er utroligt let og bekvem at gå med. Disse støvler er dog ikke velegnede når det for alvor bliver koldt, da der ikke er nogen isolering i dem. I stedet bruger jeg sædvanligvis mine dejligt varme Muckboots, som til gengæld ikke er ligeså behagelige at gå i som Lowa-støvlerne.

I Muckbootsene har jeg tykke uldsokker, som ikke ligefrem forbedre komforten – og slet ikke i bilen undervejs hjem fra jagt. Varmestrømperne lader mig anvende mine favoritstøvler, også selvom der er minusgrader. Det betyder at jeg kan gå længere strækninger i skoven uden at få ømme fødder og ben, da støvlerne er ergonomisk meget bedre udformet end Muckbootsene. Som jeg nævnte tidligere så er varmetråden indsyet fra bagsiden af læggen og ned til tæerne. Afhængig af hvilke støvler du bruger, vil den øverste den af varmetråden ofte være over støvlekanten. Det betyder, at du har mulighed for at varme fingrene lidt på strømperne når du sidder på post – en mulighed jeg ofte har benyttet mig af.

Jeg kan virkelig anbefale strømperne til stort set alle udendørs vinteraktiviteter. Strømperne kan anvendes i mange sammenhænge – er du lidt sløj og har bruge for en dag i sengen, kan strømperne også anvendes der. Eftersom du selv regulerer varmen, så fungerer de også udmærket til aktiviteter hvor du er i bevægelse. Jeg kan love dig, at strømperne er hver en krone værd. Pas blot på med at pral for meget af dem derhjemme, da der er en stor risiko for at et familiemedlem snupper dem for næsen af dig.

På gensyn! /Haris