Reportager

Hund om sommeren

Hund

Sommeren nærmer sig og med den varmen. Jaktia har lavet en liste over nogle ting, man bør tænke på som hundeejer og en del grej, som kan være godt at have under varme sommerdage.

Sommeren nærmer sig og med den varmen. Jaktia har lavet en liste over nogle ting, man bør tænke på som hundeejer og en del grej, som kan være godt at have under varme sommerdage.

Hedeslag/dehydrering

Den mest almindelige årsag til at hunde rammes af hedeslag er, når de har opholdt sig i en bil en varm dag. Med en udendørs temperatur på 20-22 grader tager det ikke lang tid før varmen inde i bilen stiger til 50 grader. At lade bilvinduerne stå på klem giver ikke tilstrækkeligt med ventilation for at sænke temperaturen i bilen. Hvis din hund viser symptomer på hedeslag kan du selv forsøge at få hunden til at drikke, placér den i skyggen, gennemblød hele dens krop med køligt vand (Dette kan du f.eks. gøre i en grøft, en sø, med en vandslange eller flaske eller hvad du har ved hånden). Opsøg altid en dyrlæge. Tænk på altid at tilbyde vand og skygge til din hund og undgå at motionere hunden hårdt på varme sommerdage.

Skovflåter

Hunde kan rammes af vektorbårne sygdomme fra skovflåter som borrelia, TBE og anaplasmose. Jo hurtigere man fjerner skovflåten, desto mindre er smitterisikoen. Kig hundens pels igennem når I har været ude. Det er ikke sikkert at skovflåten har nået at sætte sig fast – gør det til en hyggelig rutine. Der findes flere forskellige præparater som forebygger skovflåter – rådfør dig med apotek eller dyrlæge om hvilket der passer din hund bedst.

Toksiner

Hugormebid er almindelige om sommeren. Der er stor forskel på hvordan hugormebid påvirker forskellige hunde. Det kommer bl.a. an på, hvor hunden er blevet bidt (oftest er det på snuden eller på benene) og hvor meget gift den har fået i sig. Det er ikke muligt at vide, hvordan hunden reagerer og påvirket den bliver på forhånd. Derfor anbefales det at køre til dyrlæge så hurtigt sm muligt efter bidet. Det er vigtigt at holde hunden i ro indtil man kommer til dylægen, for at bremse giftens spredning i kroppen.  på forhånd

Tænk på at der er mange toksiner hunden kan få adgang til under sommeren. At slikke på en tudse, drikke vand med algeblomstring, glykol og bekæmpelsesmidler mod ukrudt er alle farlige stoffer for vores nærmeste ven. Kontakt altid dyrlæge, hvis hunden viser symptomer på forgiftning.

Hotspots/fugteksem

Hotspots er en form for eksem, der først og fremmest rammer huden omkring nakke/hals, ryg, ansigt, lår og rundt om haleroden. Ofte lugter eksemet dårligt. Pelsen kan blive betændt og sammenfiltret, huden rød og hævet, eksemet er smertefuldt for hunden og kan sprede sig til andre dele af kroppen og bør derfor behandles så hurtigt som muligt. Hotspots rammer ofte badeglade hunde med tyk pels, men kan også skyldes allergi. Man kan selv behandle med sæbe og vand men det kan være en god idé at klippe pelsen væk rundt omkring, så der kan komme luft ind til det inficerede område.

Picnic

Sommeren er en tid, hvor man spiser ude og ofte sidder på jorden. Hjælp hunden med at holde sig væk fra ispinde, majskolber, fiske- og kyllingeben. Picnic- og grillrester er ikke godt for din hund. Opkast, dårlig appetit og besvær med afføringen kan være symptomer på at din hund har fået noget upassende i sig. Hvis du mistænker forstoppelse skal du altid opsøge en dyrlæge!

Jaktia’s liste på grej, der kan være godt at have i nærheden på varme sommerdage:

  • Telefonnummer til nærmeste dyrlæge
  • Vand og vandskål
  • Førstehjælpskasse
  • Skovflåttang

Tænk på at ovenstående kun er anbefalinger – er du urolig skal du altid kontakte dyrlæge!

Gå ud i sommeren og hyg jer sammen!

Jaktia

Relaterede reportager