Reportage

Jaktia hjælper dig ud i verden. Lidt om regler for at rejse med våben

Våben

Våben er blevet lidt svære at rejse med. Efter indføres af flere forsigtighedsprincipper i lufthavne og ombord på fly. Dog kan Jægere, sportsudøvere og andre, som er nødt til at medbringe våben og ammunition på rejse stadig medbringe deres våben, så længe de overholder kravene og har indhentet de nødvendige tilladelser.

Våben og ammunition må ikke medbringes i håndbagagen, og derfor skal det indskrives som særlig bagage. Husk at komme i god tid, da våbnet skal kontrolleres af lufthavnens personale. Våben kan kun fragtes som indchecket bagage, og ved check-in skal der gøres opmærksom på, at der fragtes våben eller ammunition.

Dokumenter der skal man medbringes?

Når du rejser inden for EU, skal du medbringe gyldigt våbenpas, våbentilladelse og dit jagttegn.

Rejser du uden for EU, skal du derudover medbringe en våbendeklaration. Denne udleveres i lufthavnen eller downloades fra politiets hjemmeside. Se link i bunden af siden.

Du skal også udfylde en våbenformular, som udleveres i lufthavnen. Men det er en god ide at finde våbenformularen på lufthavnens hjemmeside og udfylde den inden ankomst til lufthavnen.

Vigtigt: Husk der er forskellige regler hos de forskellige flyselskaber.

Der gælder særlige regler både hos lufthavnen og flyselskabet, når man har våben med på rejsen. Du bør altid kontakte dit flyselskab for at undersøge reglerne.

Transport af våben ved Bla. KLM, SAS & Ryanair.

Våben hos SAS

SAS tager et gebyr for at medbringe et våben på rejsen. Dit våben skal være skilt ad og ammunition pakkes i separat bagage. Gebyret betales ved check-in.

Våben hos KLM

Hos KLM, skal du foretage en reservation til KLM via Telefon eller Messenger hvorefter du kan se det indskrevet på din billet.

Link KLM særlig bagage

OBS. Våben hos Ryanair

Det er ikke tilladt at medbringe våben eller ammunition hos Ryanair.

Div. link

Jaktia ønsker dig en god rejse.