Reportage

Jaktia Pro Team Danmark

JagtHund

Jaktia Pro Team Danmark består af hundeførerne og jægerne Louise Johansson og Lasse Johansson. De er begge dedikerede jægere, der har har gået på jagt lige siden barndommen. Følg Louise og Lasse på deres eventyr på Jaktia Danmark under hashtaggen #jaktiaproteam og her på jaktia.dk

Louise Johansson

Jeg sidder i et lille 4 personers fly, der svæver ind over vidstrakte skove, brusende blågrønne floder og snehvide bjergtoppe. Jeg er 19 år og jeg kniber mig selv i armen, for at være sikker på at dette eventyr er sandt. Jeg har for to dage siden afsluttet gymnasiet og nu er jeg på vej derind i Rocky Mountains, hvor heste er det eneste transportmiddel, hvor naturen stadig sætter dagsordenen, hvor jeg kan vågne til wapitiens brunstfløjt og sige godnat til ulvenes hylen. Her skal jeg arbejde i 4 måneder for en outfitter, der driver en jagtcamp.

Valget om dette eventyr afspejler den brændende interesse for naturen, jagten og dyrene, som jeg har fået med hjemmefra i et hus, der altid var fyldt med hunde og hvor familieferien hvert år gik til bukkejagt i Sverige. En interesse, der blev til en livsstil, som har fulgt mig hele min opvækst og som, præcis som med min Canada-rejse, også er kommet til at påvirke mange af mine valg senere hen.

Jagt er for mig en måde at komme tæt på naturen og at dele de eventyr den bringer med ligesindede - både to- og firbenede. De bedste jagtdage har jeg sammen med min hund, en formel 1 labrador, når vi jager ænder, og træning og samarbejde går op i en højere enhed. Men også når vi, sammen med gode venner, hjælper til på drivjagt på elg eller vildsvin i Sverige. Jeg nyder også dage i naturen, hvor det ikke handler om jagt og kan bruge timer på at lede efter og plukke svampe eller at sidde ved et bål i skoven og tilberede mad og nyde stilheden.

Jagten og respekten for vildtet har givet grobund for en stor interesse i hvordan vi udnytter og tilbereder ressourcen vildtkød. Glæden ved at tilberede sit eget vildt sammen med svampe man selv har plukket fuldender oplevelsen af at leve tæt på naturen.

Oplevelserne i Canada og ønsket om at komme tæt på naturen ledte til at jeg uddannede mig til skov- og landskabsingeniør i Sverige. Dette gav nogle spændende år i Sverige inden for skovbrug og også et halvt år i Uganda, inden jeg valgte at flytte tilbage til Danmark for at uddanne mig til dyrlæge, hvilket jeg er i gang med nu.  Samtidig arbejder jeg som jagtlig freelance skribent. Et job der udover at give mig mange jagtlige oplevelser, også giver mig muligheden for at formidle og dele min passion og mine oplevelser i naturen med andre. En stor del af min jagtlige interesse handler om etikken og moralen omkring jagten. Vigtige emner, som jeg mener enhver jæger bør tage stilling til og som jeg ligeledes får mulighed for at arbejde med via mit arbejde som skribent.

Følg Louise og hendes eventyr på hendes Instagram og #jaktiaproteam, Jaktia Danmark Instagram @jaktiadanmark og her på jaktia.dk

5I7A3735 Stornoway

Lasse Johansson

34 år bor i Nordsjælland og driver egen virksomhed.

Jagt har altid været en stor del af mit liv. Jeg er født i en familie med en stor passion for jagt. Lige fra jeg var helt lille har jeg fulgt min far på duejagt, bukkejagt rævejagt, ja alt hvad jeg kunne få lov til.

Mine første tid som jæger, brugte jeg meget tid på trækjagt, andeudsætning og jagt fra skydepram på stranden. Efter skolen blev jeg jagtpraktikant på et gods i Midtsverige hvor jeg lærte om fasanudsætning og afvikling af større selskabsjagter.

Som årene er gået, er passionen for jagt vokset. De seneste år har jeg fået en stor interesse for bjergjagt/ vildmarksjagt. Jeg har arbejdet for en outfitter i Canada hvor man bor i vildmarken i op til fire måneder ad gangen. Denne form for jagt hvor man er i naturen og virkelig må arbejde for sine jagtoplevelser er noget helt særligt for mig. Det at bo og opholde sig i helt uberørt natur, er for mig en helt særlig oplevelse hver gang.

Her hjemme i Danmark bruger jeg meget tid på min nye springer spaniel hvalp. Jeg tager tit turen til Sverige for at jage især vildsvin, ænder og råvildt. Jeg sætter en stor ære i at kende vildtet på terrænet og afskyde de rigtige dyr, etik og moral er en meget vigtig ting for jægere, da det er et stort ansvar man påtager sig, når man erhverver sig et jagttegn, især over for vildtet.

Følg Lasse og hans eventyr på hans Instagram og #jaktiaproteam, Jaktia Danmark Instagram @jaktiadanmark og her på jaktia.dk 

5I7A3626 Stornoway