PRODUKTTEST

Jocke fra Jaktia Pro Team tester Hällmark stegepande

Jocke Mikaelsson fra Jaktia Pro Team tester Hällmarks komplette stegepandesæt.

Test af Hällmark sæt 58

Jeg har gennem foråret haft mulighed for at se nærmere på en stegepande med tilhørende stativ og gasbrænder – nærmere bestemt Hällmark sæt 58

Ved første blik kan jeg konstatere at stegepanden med sine kraftige fjederhåndtag og stativet med 2 brændringe ser meget regulære ud, og at alt undtagen gasflaske følger med i pakken. For en simpel mand som undertegnede, der oftest laver mad på en pande over åben ild, er det en positiv overraskelse at der følger et stativ med, så panden også kan anvendes over åben ild foruden at kunne anvendes med gas.

Som navnet antyder har panden en diameter på 58 cm, hvilket ved første øjekast ser stort ud, men med en familie på 5, indså jeg hurtigt at størrelsen var helt rigtig sammenlignet med min 20 år gamle pande på ca 40 cm.

Med spænding tog familien panden – inkl. øvrig udrustning – med på fiskeeventyr. Den obligatoriske forårstur til et af udløbene ved Flåsjön i det nordlige Jämtland.

Ja, hvad skal man sige... At stå der ved søen en skøn forårsdag i solskin, og lave mad til hele familien, det er bare livsglæde. At madlavningen tillige er enkel og ligetil, og at man kan tilberede en mængde der kan brødføde en halv skoleklasse, gør det bare det hele endnu bedre.

Dette portable minikøkken er blevet brugt flittigt henover foråret, og egner sig både i skoven, ved søen og hjemme på altanen, som et alternativ eller tilføjelse til den almindelige grill. Stegepanden er enkel og sikker at anvende og jeg har umiddelbart svært ved at se hvilken familien der ikke vil blive begejstrede for den.

Stegepanden er produceret i varmvalset stål og overfladebehandlet, hvilket giver en lang levetid. To regulatorer gør det nemt at styre brændringene og indstille den ønskede temperatur. Både ved tilberedning, men også hvis maden blot skal holdes varm.

Jag var tidigare in och nosade på möjliga användningsområden för Hällmark set 58, förutom i skogen på sjön eller hemma på altanen så gör den sig utmärkt till den lite friluftsinspirerade middagsbjudningen, vid samlingen med jaktlaget eller som för mig nu senast som inbjuden kock under planeringsdagen på jobbet, mycket uppskattat.

Jeg har også – med succes – forsøgt at anvende stegepanden i andre sammenhænge end i skogen, ved søen eller på altanen. Den er blevet brugt ved friluftsinspirerede middagsselskaber, ved arrangementer med jagtkonsortiet og senest til en planlægningsdag på jobbet med en indbudt kok. Alt sammen overordentligt vellykket.

Det bliver til pluspoint for:

  • Alsidighed

  • Enkelhed

  • God kvalitet

Kom dock ihåg att införskaffa en redig stekspade och glöm för all del inte bort smöret. Smaklig måltid och hoppas vi syns där ute i skogarna snart.

Anskaf dig en en ordentlig stegepande og pas godt på den. God appetit – jeg håber vi løber på hinanden i skoven en dag.Med venlig hilsen Jocke Mikaelsson, Jaktia Pro Team