JAKTIA PRO TEAM

Luftgeværskydning for små og store jægere

FritidVåbenProdukttest

Jeg vil gerne slå et slag for træning med luftgevær. Samtidig med at du træner, kan du være sammen med dine børn, og uddanne nye skytter og jægere.

I familien har vi i foråret og henover sommeren skudt meget med luftgevær sammen. Der behøves ikke nogen anledning. Børnene og jeg har ryddet en gammel vendeplads i nærheden af gården, og stillet en gammel skolebænk op. Dermed har vi vores egen lille skydebane, hvor vi kan skyde på faldmål, tomme dåser og almindelige skydeskiver. Vi har i fællesskab gennemgået vigtigheden af kuglefang og reglerne i forbindelse med våbenhåndtering og skydning i øvrigt. Dermed fik jeg dels lov at dele ud af min viden, og samtidig lejlighed til selv at genopfriske det hele, hvilket jo altid er godt.

Interessen fra børnenes side har været stor. Både i forbindelse med anlæg af skydebanen og omkring selve skydningen.

Da børnene er fra 4 til 12 år faldt valget af våben på Stoeger RX5 til de to yngste og Stoeger RX20 til den ældste. Sidstnævnte er desuden et glimrende våben til forældrene.

Skydning med luftgevær er en hyggelig og givende aktivitet med børn, familie og venner. Samtidig får du trænet lidt uden for sæsonen og opbygget interessen for skydning og jagt hos børnene. Min oplevelse er at skydning med luftgevær også er udmærket træning for os voksne jægere, og fordelene er mange. Billige våben, billig ammunition, det støjer ikke, der er ingen rekyl og i langt de fleste tilfælde kan man finde et sted at lave en lille skydebane i nærheden af hvor man bor.

Våbnene sælges som pakker med tilhørende kikkertsigte og montager. Det var nemt at montere og indskyde, og jeg blev imponeret over våbnenes formåen og præcision.

Med lidt hjælp skyder selv den 4-årige den ene træffer efter den anden, og snart har man en tro følgesvend til aftnerne på skydebanen. Barnet elsker det og det gør jeg også.

Her følger lidt våbeninformation angående de våbenpakker som børnene og jeg har anvendt, og som vi kan anbefale til andre der vil lave deres egen skydeaftner her i foråret og sommeren.

// Jocke Mikaelson, Jaktia PRO Team i samarbejde med testgruppen Shooting Stars (Hugo, Joel, Jasmine)

Stoeger Rx5

RX5 er den mindste model med sine 103 cm og 2,6 kg. Våbnet føles meget robust og riffel-agtigt. Dobbelt kindpude, så den passer til både højre- og linksskytter, og med automatisk sikring. Sælges med en Stoeger 4x32 kikkert.

Kal. 4,5 mm. Udgangshastighed 200 m/s - 10 Joule

Stoeger Rx20

RX20 modellen er 111 cm og vejer 3,1 kg. Samme gode kvalitet og tekniske specifikationer, som lillebror RX5. Dette våben sælges med en Stoeger 3-9x40 kikkert.

Begge våben er i virkelig god kvalitet og har gode skydeegenskaber og kan dermed varmt anbefales til både små og store jægere.